Banyolar için vinil zemin seçimi

Banyolar için vinil zemin seçimi

Vinilin, banyo zeminleri için popüler bir seçim olmasının iyi bir sebebi var. Vinil zemin, dayanıklı, pratik ve uygun fiyatlı bir zemin kaplaması oluşturmak için birbirine sıkıştırılmış birkaç malzeme katmanından oluşur. Dayanıklılığı, suya direnci ve uygun fiyatıyla bilinmesine rağmen, vinil zemin kaplamasının temizlenmesi ve bakımı da kolaydır, uygulaması kolaydır ve çok çeşitli tasarım ve renklerde sunulur. Tüm bu özellikler, vinil zemini banyolar için göze çarpan bir zemin seçeneği haline getirir.

İki temel vinil zemin türü lüks vinil karoları (LVT) ve rulo vinildir. Aynı malzemelerden yapılmış ve benzer özellikleri paylaşan hem LVT hem de rulo vinil, oldukça uygun banyo zemin seçenekleridir.

Banyonuz için bir vinil zemin seçmenize yardımcı olmak için, LVT ve rulo vinil koleksiyonlarımıza göz atın. Her koleksiyon, her türlü tasarım stiline uygun ve tamamlayıcı çok çeşitli tasarım seçenekleri sunar. Alternatif olarak, en yeni banyo tasarımlarından ve tarzlarından bazılarına dayanan ilham ve fikirler için editoryal sayfalarımızı ziyaret edin.

Banyolarda vinil zeminin faydaları

Vinil, genellikle banyo zeminleri için tercih edilen bir alternatiftir çünkü pratiklik, çekicilik ve uygun fiyatın mükemmel bir karışımını sunar. Aslında, banyolarda vinil zeminin faydaları çoktur.

Banyolarda vinil zemin kullanmanın faydaları

• Suya dayanıklı
• Temizliği çok kolay
• Ayak altında konforlu ve sıcak
• Kaymaz tutuş ile mevcuttur
• Uygulaması kolay • Uygun fiyat
• Geniş desen ve renk yelpazesi

Suya dayanıklı–PVC'den yapıldığından, vinil suya ve neme karşı doğal bir dirence sahiptir. Aslında vinilin kendisi su geçirmez bir üründür, ancak planklar ve rulolar arasındaki derzler değildir. Bu, herhangi bir boşluktan kaçınmak için banyoda vinil zeminler kurarken dikkatli olmanız gerektiği anlamına gelir.

Temizliği çok kolay – Süpürmek veya ılık suyla nemlendirilmiş nemli bir paspasla ve nötr bir deterjanla silmek tek gereken şeydir. Vinil zeminler, en az bakım gerektiren zeminlerinden biridir.

Ayak altında konforlu ve sıcak – Vinil, seramik karoya göre daha iyi yalıtım sunar ve ayak altında daha sıcak bir his verir. Ayrıca seramik veya taştan biraz daha yumuşaktır, bu da banyo zeminlerinde çıplak ayak için hoş bir duygu. Kaymaz tutuş ile mevcuttur - Bu özellik daha fazla konfor ve güvenlik sağlar.

Uygulaması kolay– Uygulama yöntemleri seçtiğiniz vinil ürüne göre değişir; ancak vinil, uygulaması en kolay zeminlerden biridir.

Uygun fiyat – Vinil, seramik karo, taş karo ve mermer gibi alternatif banyo zemin seçeneklerine kıyasla nispeten ucuzdur.

Pek çok desen ve renkte mevcut– Çok çeşitli tasarım seçenekleri, neredeyse sınırsız stillere erişmenizi sağlar ve zevklerinize ve ev dekorunuza mükemmel şekilde uyan banyo zeminleri oluşturma özgürlüğü sunar.

Banyolarda vinil zeminin dezavantajları

Banyolarda vinil zemin kullanmanın dezavantajları

• Onarılması zor
• LVT'nin uygulanması evin diğer odalarından daha farklı

Onarılması zor - Banyolarda vinil zeminin belirgin dezavantajları yoktur. Vinil zeminle ilgili tek sorun, hasar görürse tamir etmenin zor olmasıdır. Vinil oldukça dayanıklı bir malzemedir, ancak örneğin su hasarı nedeniyle hasar görürse, zeminin sökülmesi ve değiştirilmesi gerekir.

Uygulama, evdeki diğer odalardan farklıdır - LVT zemini banyo gibi nemli odalara kurarken, özel talimatlara uymanız gerekir. Daha küçük banyolarda (maksimum 10 m2) kenar derzleri, genleşme derzinden ve kurulu yüzeye herhangi bir su sızmasını önlemek için silikon ile yapılabilir. Daha büyük banyolar için, bir miktar silikonla doldurmadan önce derz bölgesine yalıtım bandı uygulayarak ve / veya sızdırmazlık dudaklı bir süpürgelik kullanarak başlamanızı öneririz.