Evinizin her odası için en iyi zemin nedir?

Evinizin her odası için en iyi zemin nedir?

Farklı zemin seçeneklerinin yararları ve dezavantajları hakkında biraz araştırma yaptıktan sonra, şimdi evinizdeki her oda için en iyi zeminin ne olduğunu merak ediyor olabilirsiniz.

Kısacası, herhangi bir oda için en iyi zemin, ihtiyaçlarınıza, bütçenize ve kişisel stil tercihinize en uygun olanıdır. İhtiyaçlarınızı ve bütçenizi belirlemek için, odanın işlevi, alanı kimin kullanacağı, beklenen kullanım yoğunluğu, odanın nasıl görünmesini ve hissetmesini istediğiniz gibi birkaç faktörü göz önünde bulundurmanız gerekir. Ve kişisel tasarım stili tercihinizi belirlemenize yardımcı olmak için, editoryal sayfalarımız fikir ve ilham dolu bir dizi tasarım makalesi içerir.

Aşağıda, evinizdeki her oda için bazı önemli hususların bir listesi bulunmaktadır. Bu faktörlerin her birini değerlendirdikten sonra, evinizdeki her oda için en iyi zemin seçeneğinin hangisi olduğunu belirlemek çok daha kolay olacaktır.

Mutfak için en iyi zemin hangisidir?

The kitchen is considered a semi-moist area where steam, splashes, and spills from cooking and washing up are commonplace. They can also be central hubs within a home, where family and friends gather to eat and chat. Because of this, they often attract a lot of traffic and experience their fair share of wear and tear. Therefore, the best flooring for kitchens is durable flooring that can handle moisture well, is stain and scratch-resistant, and easy to clean and maintain. Porcelain or ceramic tile, vinyl and engineered wood are all suitable flooring materials .

Mutfak, yemek pişirme ve bulaşık yıkanmasından kaynaklanan buhar, sıçrama ve dökülmelerin olağan olduğu yarı nemli bir alan olarak kabul edilir. Ayrıca, aile ve arkadaşların yemek ve sohbet için zaman geçirdikleri evin merkezi de olabilirler. Bu nedenle, genellikle yoğundur ve aşınma ve yıpranmalardan paylarını alırlar. Bu nedenle mutfaklar için en iyi zemin, nemi iyi idare edebilen, lekeye ve çizilmeye karşı dayanıklı, temizliği ve bakımı kolay olan dayanıklı zemin kaplamalarıdır. Porselen veya seramik karo, vinil ve lamine parke, hepsi uygun zemin malzemeleridir.

Banyo için en iyi zemin hangisidir?

Banyolar, suyun yaygınlığı nedeniyle ıslak oda olarak sınıflandırılır. Ortamda duşlardan buhar, banyo sırasında sıçrayan sular ve kapılara ve havlu askılarına asılan ıslak havlular bulunur. Bu nedenle banyolar için en iyi zemin, neme dayanabilen, kaymaya dirençli ve rahat bir zemin kaplamasıdır. Bu genellikle banyoda uygun zemin seçenekleri olarak masif parke, lamine parke ve laminatı ortadan kaldırır. Bununla birlikte, seramik ve porselen karo ve LVT ve vinil ruloların hepsi uygun seçeneklerdir.

Oturma odası için en iyi zemin hangisidir?

Evinizdeki herhangi bir oda için zemin kaplaması seçerken, evin tarzını düşünmek isteyeceksiniz. Ancak bu, genellikle evdeki en büyük ve en merkezi odalardan biri olan oturma odasında daha da önemli hale gelir. Ayrıca, aile ve arkadaşların dinlenmek veya sosyalleşmek için bir araya geldikleri en yoğun odalardan biridir.

Bunu akılda tutarak, oturma odası için en iyi zemin, seçtiğiniz tasarım stiline zemin hazırlayan bir zemindir; istediğinizi elde etmenizi sağlayan bir zemin.

Yatak odası için en iyi zemin hangisidir?

Yatak odası, en rahat hissetmek isteyeceğiniz ve tarzınızı ifade etmek isteyeceğiniz özel alanınızdır. İster rahat ve sıcak bir alan ister aydınlık ve havadar bir alan yaratmak isteyin, seçtiğiniz zemin mükemmel ortamı yaratmanıza yardımcı olur.

Bu nedenle, sıcak, yumuşak ve çıplak ayakla rahat olan zemine ek olarak, yatak odası için en iyi zemin, kişisel tasarım stili tercihinizi tamamlayan çekici ve tamamlayıcı bir zemindir. Halı, lamine parke, vinil, laminat parke, bambu ve hatta mantar zemin tüm olası seçeneklerdir.

Çocuk odası için en iyi zemin hangisidir?

İster yerde oynamak için çok zaman harcayan küçük çocuklarınız olsun, ister daha büyük, çocuk odası için en iyi zemini seçerken bazı benzersiz hususlar ortaya çıkar. Çocuğunuz için rahat ve güvenli bir ortam yaratmak için, evinizin geri kalanıyla uyumlu bir stile sahip olan zeminin pratik hususlarla dengelenmesi gerekir.

Bu nedenle, çocuk odaları için en iyi zeminin yumuşak ve rahat bir taban, dayanıklı ve leke tutmaz, temizlemesi kolay ve tercihen ses geçirmez olması gerekir! Ve çocuklar sonsuza dek çocuk olmadıklarından, çocuklarınızın odası için en iyi zemin, çocuklar büyüdükten sonra normal bir yatak odasına veya misafir yatak odasına hoş bir şekilde geçiş yapabilen bir zemin olmalıdır.

Vinil zemin, çocuklarla günlük hayata iyi uyum sağlayan zemin söz konusu olduğunda pek çok ihtiyaca cevap verir. Tüm vinil rulolarımız ve lüks vinil karo (LVT) ürünlerimiz % 100 ftalat içermezdir.

Çalışma odası için en iyi zemin hangisidir?

Evden çalışıyorsanız, çalışma odası, iş gününün çoğunu geçirdiğiniz odadır. Bu nedenle, hem pratik hem de sıcak bir çalışma alanı oluşturmak isteyeceksiniz. Üretken bir çalışma ortamı sağlayan ve kendinizi rahat, motive ve ilham verici hissedeceğiniz bir alan. Ayrıca, yatak odanızdan çalışıyormuşsunuz hissi vermemesi için evin geri kalanından farklı hissettiren bir alan yaratmayı da düşünmek isteyebilirsiniz.

Müşterileri çalışma odanızda sık sık ağırlıyorsanız, zeminin dayanıklılığını, temizlik ve bakımının kolaylığını da düşünmeniz gerekir. Düzenli olarak telefon görüşmeleri yapıyorsanız ve müşterilerle oldukça meşgulseniz, gürültüyü evinizdeki diğer odalara aktarmak yerine absorbe eden sessiz bir zemin isteyeceksiniz. Çalışma odanız için en iyi zemin bu nedenle pratik, konforlu ve dayanıklı olandır.

Tarkett'te vinil zeminler (rulolar ve karolar) çalışma odaları için dayanıklı ve az bakım gerektiren seçeneklerdir; bazı koleksiyonlarda yastıklı tabanlar onları ses emici ve sessiz hale getirir.

Ayrıca,  hem çağdaş hem de geleneksel tasarımlarda parkelerimiz ve çalışma odanıza stil ve zarafet getirecek çok çeşitli renk seçenekleri, finişleri ve benzersiz özellikleri ile mevcuttur.

Giriş için en iyi zemin hangisidir?

Evinizin girişinin hem pratik hem de şık olması gerekiyor. İnsanların gördüğü ilk şey olarak, evin geri kalanının tarzına ve tasarımına zemin hazırlar. Ve eve ilk giriş noktası olarak, çok fazla yaya trafiğine dayanır ve dışarıdaki kir ve tozu çeker. Bu nedenle hem çekici hem de pratik bir zemine ihtiyacınız olacak. Yoğun yaya trafiğini kaldıracak kadar dayanıklı ve ayrıca bakımı ve temizliği kolay olmalıdır.

Ayrıca onarımı kolay bir zemin de düşünmelisiniz. Yoğun yaya trafiğinden kaynaklanan aşınma ve yıpranma, hasar olasılığını artırabilir ve onarımı kolay bir zemin seçmek, basit onarımlar mümkün değilse tüm zemini söküp yeniden yapmak zorunda kalmanızı önler.

Birçok zemin seçeneği bu kriterleri karşılar ve ahşap, vinil, laminat, taş ve seramik dahil girişler için uygundur.