Banyo zeminleri

Banyo zeminleri

Banyo, su ve buharın her zaman mevcut olduğu su ağırlıklı bir ortamdır. Bu, iyi görünen ve iyi hissettiren bir banyo zemini seçmenin yanı sıra, en zorlu ortamlarda da iyi performans göstermesi gerektiği anlamına gelir. Banyo zemininiz için zemin kaplaması seçerken, nemi ve buharı iyi idare edebilen, ıslakken kaygan olmayan ve temizlemesi kolay olan zeminler, temel seçim kriterleri olacaktır. Banyo zemininiz de ayak altında rahat ve güvenli olmalı ve stil tercihlerinize uygun tasarım seçenekleri sunmalıdır.

Banyolar için en iyi zemin nedir?

Banyolar için en iyi zemin seçenekleri, neme dayanabilen, ıslakken kaygan olmayan, temizlemesi kolay ve ayağın altında rahat olan zeminlerdir.

Neme dayanıklılık açısından lüks vinil karoları (LVT), rulo vinil ve porselen veya seramik karo en iyi banyo zemin seçenekleridir. Bu zemin seçeneklerinin her biri suya dayanıklıdır ve banyodaki nem ve sıcaklık değişikliklerine dayanabilir. 

Vinil zemin seçenekleri

Rulo vinil harika bir banyo zemini seçeneğidir çünkü büyük rulolar halinde gelir ve daha küçük banyolara herhangi bir ek yeri olmadan monte edilebilir, bu da suyun çatlaklardan ve harçtan sızma riskini azaltır.

Ancak, daha doğal bir ahşap veya taş görünümü ve hissi olan bir zeminin peşindeyseniz, Tarkett'in Starfloor Click 55, Starfloor Click 30 ve Starfloor Click Ultimate LVT koleksiyonları, her ortama uyarlanmış yenilikçi bir hepsi bir arada çözüm sunar. Koleksiyonda, evin herhangi bir odasına anında sıcaklık ve stil katmak için özenle seçilmiş 15 adet şık ve gerçekçi ahşap ve taş tasarım bulunuyor.

Starfloor Click Ultimate, lüks vinil karoların tüm avantajlarının yanı sıra entegre akustik koruma ve uzun ömürlü kusursuz bir görünüme sahiptir ve bir banyo zemininin temel ihtiyaçlarını anında, sağlam ve dayanıklı bir çözümde ele alır. Banyolarda LVT için özel uygulama talimatları, banyo için vinil zemin seçmenin avantajları ve dezavantajları hakkındaki bölümümüzde ayrıntılı olarak açıklanmıştır.

Banyolar için en kötü zeminler

Diğer tarafta, banyolar için en kötü zemin halı ve parkedir. Halı suyu uzun süre tutar ve kuruması zordur, bu da küf oluşumuna ve küf kokusuna neden olabilir. Ve parke, nem ve sıcaklık seviyelerindeki değişikliklere yanıt olarak genişleyen ve daralan doğal bir malzemedir, bu da ahşabı artan su hasarı riskine maruz bırakır. Bu özellikler, halı ve ahşap zeminleri banyo için kötü bir seçim haline getirir.

Banyo stilleri ve ilham

Her kişiliğe uyacak tasarımlar, fikirler ve stiller sağlayan sonsuz banyo ilham kaynakları vardır. Öyle bile olsa, doğru banyo tarzını bulmak zor olabilir.

Arama seçeneklerinizi daraltmanıza yardımcı olmak için, kendinize birkaç temel soru sorarak başlayın. Evinizin genel tarzı nedir? Banyonuz ne kadar büyük ve onu kaç kişi kullanacak? Ve son olarak, bütçeniz nedir?

Evinizin genel tarzı, ihtiyaç duyacağınız işlevsellik türü ve ne kadar harcayabileceğiniz konusunda netliğe sahip olduğunuzda, ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir banyo stili bulmak daha az karmaşık hale gelir. Ardından, banyonuzun tarzına katkıda bulunan tüm detaylar olan renkler, aksesuarlar ve aydınlatma hakkında düşünmeye başlayabilirsiniz.

İlham sayfalarımıza göz atmak, genel tasarım stili tercihlerinizi daha iyi tanımanıza yardımcı olabilir. Banyo dekorasyonunuz için stili aramaya başlamanın ve ilham almanın harika bir yoludur.

Banyoda vinil

Vinil, banyo zemini için göze çarpan bir seçimdir. Lüks vinil karoları (LVT) ve rulo vinil dahil olmak üzere birkaç farklı vinil ürün vardır ve bunların her ikisi de mükemmel banyo zemin seçenekleridir. Dayanıklıdır, neme dayanıklıdır, temizlenmesi ve bakımı kolaydır ve ayak altında sıcak bir his verir. Ayrıca kaygan banyolar için onları güvenli kılan kaymaz tutuşa sahiptirler.

Tüm pratik özelliklere ek olarak, vinil neredeyse sınırsız tasarım seçeneği sunar. Çok çeşitli desen ve renklerde mevcut olup, stil tercihlerinize ve ev dekorunuza mükemmel şekilde uyan bir zemini kolayca seçebilirsiniz. Bununla birlikte, banyonuza LVT zeminler kurarken özel talimatlara uymanız gerekecektir. Banyolar için vinil zemin seçmenin avantajları ve dezavantajları hakkındaki yazımızda daha fazlasını okuyun.

Banyolarda lamine parke

Ahşap parke, nem oranının düşük olduğu dönemlerde büzülen, döşeme tahtaları arasında çatlaklar bırakan ve yüksek nemlilik dönemlerinde genişleyen doğal bir malzemedir. Bu çatlaklar, ahşabın içine nemin girmesi için yer bırakır, bu da ahşabın şişmesine ve çürümesine neden olur.

Bu nedenle parke banyolar için en iyi seçenek değildir. Sıcaklık ve nemdeki değişikliklerle daha iyi başa çıkmak için tasarlanmış olan lamine parke bile banyo gibi ıslak odalar için tavsiye edilmez.

Islak ortamlara daha uygun olan alternatif zemin seçenekleri arasında lüks vinil karoları (LVT), rulo vinil ve porselen veya seramik karo bulunur.

Banyolarda laminat parke

Lamine parkede olduğu gibi, Tarkett laminat ahşap esaslı bir üründür ve bu nedenle banyolar için uygun değildir. Kaymaz yüzey seçenekleri ile bazı laminat serileri daha dayanıklı olsa da, sürekli nem varlığından dolayı laminat banyolar için uygun bir zemin seçimi değildir. Seramik karo, taş ve vinil, nem ile baş etmede çok daha iyidir ve bu nedenle banyo zeminleri için daha uygundur.