Mutfak tasarım stilleri ve trendleri

Mutfak tasarım stilleri ve trendleri

Evinizin her odasını tasarlamaya gelince, mutfak hakkında verdiğiniz kararlar çoğu zaman en önemlisidir. Bunun nedeni, esas olarak cihazların montajı ve sıhhi tesisat işlerinin yapılmasıyla ilgili ek maliyetler nedeniyle mutfağınızın tarzını değiştirmenin o kadar kolay olmamasıdır.

Ayrıca mutfaklar, yaşam, yemek ve mutfak alanlarını birleştiren açık bir kat planının giderek daha fazla parçası haline geliyor. Bu konfigürasyon göz önünde bulundurularak mekan tasarımları arasında akıcı bir geçiş oluşturmak da önemlidir.

Son olarak, en yeni mutfak stilleri ve trendleri arasından seçim yaparken, stil ve estetik kadar dayanıklılığı ve işlevselliği de göz önünde bulundurmak önemlidir. Ailelerin ve arkadaşların yemek yemek, dinlenmek ve sosyalleşmek için toplandıkları evde mutfaklar genellikle merkezi bir rol oynar. Evdeki tadilat için en zor odalardan biridir ve stil ile dayanıklılığın birleşimi mutfağınızın yıllarca harika görünmesini sağlayacaktır.

Popüler mutfak dekorasyon trendleri

Yeni bir mutfak kurmak veya mevcut mutfağınızı güncellemek için fikir arıyorsanız, işte size ilham verecek birkaç popüler trend.

Doğal taş unsurlar. Renkli dolaplara yönelik trendi dengelemek için tezgahlar ve duvarlar gibi alanlarda. 
Mat siyah armatürler ve teçhizat. Ahşap dolaplara kontrast eklemek için.
Entegre teknoloji. Yemek tariflerini aramak için dahili wi-fi bulunan buzdolapları gibi yüksek teknoloji ürünü cihazları içerir. 
İki renkli mutfak dolapları ve çekmeceleri. Beyazı farklı bir renkle, iki farklı rengi karıştırmak veya renkleri ahşapla eşleştirmek, iyi yapıldığında ilginç ve ince bir kontrast sağlayabilir.
Malzemeleri karıştırmak ve eşleştirmek. Kapı modellerini bile!
• Özellikle çiftlik evi ve endüstriyel mutfak tarzlarında yemek takımlarını sergilemek için açık raflar. Cam kapılar ve endüstriyel görünümler de çok şık.
Shaker mutfak dolapları standart hale geliyor ve daha modern duruşuyla country stili dolapların yerini alıyor.
Düzenli tezgahlar. Sergilenmek yerine dolaplara kaldırılmış cihazlar. 
• Tüketiciler daha çevre dostu ve sürdürülebilir alışkanlıkları benimsedikçe, doğal ahşap dolapları içeren endüstriyel ve ham görünümler popülerlik kazanmaktadır.
Mat yüzeyler, trendde hala parlak yüzeylerden önde.
Modern mutfaklar ve modern tasarımlar, malzemeler ve özellikler.
Tek katlı adalar hazırlık alanını artırır ve engelsiz bir yemek ve sohbet alanı oluşturur.
Daha yüksek tezgah arası panoları ve üstünde depolama görevi gören raf çıkıntısı bulunan tezgah arası panoları

Hangi renk mutfaklar trend?

Beyaz dolaplı beyaz mutfaklar klasik bir görünüme sahiptir ve bir dizi mutfak stilinde kullanılabilir. Zamansız bir tasarım stili isteyen ev sahipleri arasında popüler bir seçim olmaya devam edecekler, ancak mutfaklarda renk kullanımı artık trend. Talep gören renklerden bazıları:

Koyu renkli dolaplar, özellikle mavi, yeşil ve grinin daha açık tonları. Mint yeşili listede üst sıralarda yer almaktadır.
Beyaz! Bazıları artık trend olmadığını iddia etse de, beyaz birçok tasarım stilinde, özellikle çiftlik evi ve rustik mutfak tasarımlarında popüler olmaya devam ediyor. Aynı zamanda modern ve şıktır ve daha karanlık mutfakları aydınlatabilir.