Modern dekorasyon stili

Modern dekorasyon stili

Modern dekorasyon stili nedir?

Modern ve çağdaş terimleri genellikle birbirinin yerine kullanılır. Ve birkaç benzerliği paylaşsalar da, aslında çok farklı iki tasarım stilidir. Çağdaş tasarım, popüler ve güncel tarzları yansıtmak için sürekli olarak gelişirken, modern tasarım, özellikle yirminci yüzyılın başında ortaya çıkan bir tasarım trendini ifade eder. Pek çok varyasyona sahip olabilen çağdaş tasarımın aksine, modern tasarım oldukça katı bir format izler. Bu format, İskandinav ve minimalist tasarım stilleriyle birkaç benzerliği paylaşıyor. Günümüzde hem mimarlar hem de tasarımcılar çağdaş tasarımda modern unsurları kullanıyor.

Peki modern dekorasyon tam olarak nedir? Modern dekorasyon, basit form ve işleve sahip mobilyalar, ahşap, deri, cam ve taş gibi doğal malzemelerin kullanımı ve sıcak, nötr bir renk paleti ile karakterize edilebilir. Minimalist ve İskandinav tasarım stillerine benzer şekilde, modern iç mekanlar minimalist ama davetkar mekanlar yaratmak için sadeliğe, işlevselliğe ve net çizgilere odaklanır. Aşağıda modern tasarımın temel unsurlarından bazıları ve bunları evinize nasıl dahil edeceğiniz anlatılmaktadır.

Modern dekorasyon unsurları

• İşlevselliğe odaklı sade formlar

Modern tasarımda form işlevi takip etmelidir. Modern tarz mobilyalar, genellikle ahşap veya deri gibi doğal malzemelerden yapılmış alçak, yatay parçalar ve net çizgilerle karakterize edilir. Yüzeyler pürüzsüzdür ve çok az süs vardır. Geometrik şekiller sıklıkla kullanılır. Bununla birlikte, karmaşık detaylara sahip parçalar ve kıvrımlar yoktur. Bunun yerine, tasarımın sadeliği ve işlevi vurgulanmaktadır.

Tarkett lamine parke breathe
Tarkett breathe concrete tile beige

• Doğal malzemeler ve toprak tonlarından oluşan renk paleti

Modern tasarımda doğal ahşap, deri ve metaller gibi malzemeler kullanılır. Renk paleti sıcak, nötr ve toprak tonlarıdır ve genellikle tek renkli bir renk şemasını izler.

  • Düzensiz alanlar ve doğal ışık

Modern tasarım, düzensiz alanları vurgular. Tipik olarak odalar arasındaki engelleri kaldıran açık kat planları ve pek çok süssüz pencere ile karakterize edilirler. Bu tasarım ögelerinin her ikisi de daha hafif, daha havadar ve daha ferah bir his yaratır.

Modern dekorasyon fikirleri

Geleneksel modern dekor sade ve işlevseldir. Nötr bir renk şemasına ve doğal malzemelerin kullanımına dayanır ve tasarım tarzına doğal bir sıcaklık verir. Bununla birlikte, modern tasarım stillerinin çok sayıda yinelemesi olduğu için, dekor seçiminiz, size hitap eden belirli stilden etkilenecektir. İşte başlamadan önce sizin için bir kaç fikir:

• Modern sanat

Birden fazla küçük parça yerine büyük tek parça bir sanat eseri, modernist bir görünümü koruyacaktır. Fovizm, soyut sanat ve kübizm, orijinal modernist hareketin özünü mükemmel bir şekilde yakalar.

• Orta yüzyıl modern mobilyalar

Temiz çizgiler, sıcak ahşaplar ve cesur döşemelik tonları (genellikle yün dokularda) ile karakterize edilen, orta yüzyıl modern mobilyalar, sade ve işlevsel tasarımı güzel bir şekilde örneklemektedir. İkonik örnekler arasında Arne Jacobsen tarafından tasarlanan Egg koltuk ve Herman Miller tarafından tasarlanan Eames koltuk ve iskemle bulunmaktadır.

For further modern decor inspiration, visit our design pages. Our Breathe design trend, for instance, beautifully captures the essence of modern design and presents a collection of interior design layouts and colour palettes to bring this style to life.

Daha fazla modern dekor ilhamı için tasarım sayfalarımızı ziyaret edin.